История на марките INA и FAG

FAG

Марката FAG стартира с една гениална идея. През 1883 г. Фридрих Фишер (Кугелфишер) изобретява мелница за съчми в Швайнфурт – Германия, с което за пръв път става възможно производството на абсолютно кръгли съчми чрез триене. Това изобретение се счита за основа на цялата индустрия на търкалящи лагери и е едно от основанията дълго време FAG да се смята за пионер в технологията на търкалящите лагери. Днес FAG е една от водещите марки в машиностроенето, автомобилната индустрия, авиацията и космическите технологии. От 2001 г. FAG е част от компанията SCHAEFFLER Group. Заедно с допълващата продуктова програма на INA, FAG има едно от най-широкото продуктово портфолио в индустрията с търкалящи лагери. FAG произвежда лагери за всички големи предприятия от автомобилната и железопътната индустрии, въздухоплаването и космонавтиката, лагери за главини на автомобили, високо прецизни лагери за реактивни двигатели и металорежещи машини, както и лагери за вятърни електроцентрали.
Ориентирана към бъдещето, SCHAEFFLER Group със своята марка FAG е инвестирала значително в научни изследвания и развитие. Модерните симулативни методи и лабораторни тествания, както и инженерни лаборатории за специални материали осигуряват непрекъснатото развитие и усъвършенстване на всички продуктови линии и доказват иновативната сила на марката FAG.

INA

INA е високотехнологогично предприятие в областта на прецизните машинни елементи, в т. ч. търкалящи и плъзгащи лагери за машиностроенето, линейни направляващи и двигателни елементи за автомобилната индустрия. Успешният път на предприятието започва през 1949 г. с изобретяването на игления венец от Георг Шефлер – една гениална идея, която е спомогнала за индустриалния пробив на игления лагер. Оттогава продуктите на INA са синоним на прецизност, качество и изобретателност. Продуктите на марката INA се използват в автомобилния сектор за приложения в двигатели, скоростни кутии, шасита и в индустриалния сектор. INA има несравним опит при създаването на прецизни продукти. Ежедневно се разработват нови технологични решения, което означава, че всяка година се пускат на пазара около хиляда нови продукта. В индустриалния сектор сферите, които движат съвместната работа на марките на SCHAEFFLER Group  – INA и FAG са:

–  производство на машини
–  вятърни и водни електроцентрали
–  системи за пренос на електроенергия
–  железопътни технологии
–  тежка индустрия
–  потребителски стоки

Вижте продуктови каталози на Schaeffler