За компанията SCHAEFFLER

Историята на компанията е поставена в първите години на следвоенна Германия от талантливия немски инженер и основател на INA – Георг Шефлер. Той, съвместно с брат си Вилхелм, разработва първия иглен лагер с водене по сепаратора през 1949 г. Изобретението веднага намира практическа реализация – плъзгащите лагери в скоростната кутия на легендарната „Костенурка“ на VW са заменени с иглени лагери на INA.

През още по-далечната 1883 г. е разработена първата машина за сачми, с което е дадено началото на серийното производство на стоманени търкалящи сачмени лагери с висока точност. Изобретението на Фридрих Фишер поставя основите на компанията FAG, която понастоящем е производител на лагери за ветрогенератори, за въздухоплаването, за автомобилостроенето и мн.др. През 2011 г. компанията FAG става част от компанията SCHAEFFLER.

От 1999 г.  към структурата на SCHAEFFLER принадлежи напълно и марката LuK, която е позната с изобретяването на съединителя с диафрагмена пружина. LuK е специализирана в развоя и производството на иновативни продукти за автомобилната индустрия.  Сред разработките, върху които LuK работи, е скоростна кутия с двоен съединител.

Понастоящем компанията SCHAEFFLER има изключително широко портфолио от продукти, включително: търкалящи и плъзгащи лагери, линейни направляващи системи и лагери, шарнирни лагери, уреди  и системи за следене на състоянието, инструменти и уреди за монтаж и демонтаж, греси и приспособления за мазане и др.

 

Вижте продуктови каталози на Schaeffler